Stolpejakten 2021 er i gang

Del denne saken

Endelig er jakten vi alle (litt overdrivelse kanskje) har ventet på i gang. Jakten på disse stolpene som er plassert rundt i bygd og by, på gatehjørner og i skogen. Som kroppsøvingslærer med stengte skoler er det i hvert fall etterlengtet. Her er en mulighet til å gi elevene et tilbud i orientering i deres nærområde og jeg som lærer kan se hvor mange poster elevene har funnet med å opprette egne grupper (Slik kan du også ha interne konkurranser i vennegjengen om du vil det). Les lengre ned om hvordan man oppretter og blir med i grupper. Selv om det helt klart er lettest å bruke en mobil er det også mulig å bruke et tradisjonelt kart og registrere postene på PC eller Pad når man kommer hjem.

Vanskelighetsgraden kan også tilpasses noe i innstillingene (noen ganger må jeg trykke 2 ganger på innstillinger for å komme til rett sted). Med å vise posisjon på kart blir det litt lettere og den har også en praktisk funksjon for fargeblinde som gjør det lettere å se postene på kartet.

Hva er Stolpejakten?

Mange orienteringslag rundt i landet har gjort en formidabel jobb med å plassere ut stolper og markere disse på kart (på Stolpejakt uten mobil? Les lengre ned). Last ned Stolpejakten til din mobil her App Store eller Google Play. Når du har lastet ned appen må du opprette en bruker. Etter dette er det bare å se hvilket kart som er tilgjengelig der du bor. Husk at det dukker opp flere etter hvert som temperaturen ute stiger. De første er allerede i gang, men helt frem mot Juni vil det dukke opp flere områder med stolper. Ved å trykke på kart (bytt kart om du allerede har et kart fremme) i appen kan du se hvor mange kart som er tilgjengelig akkurat nå i hvert fylke og du kan også se om det er noen som snart skal starte. Det første store slippet av kart er i påsken, men allerede før dette er noen områder i gang.

Når du så har funnet området du skal jakte i er det bare å se på kartet, snøre skoa og prøve å finne frem (litt lettere om du viser din posisjon i kart som du finner under innstillinger). Det du leter etter er noen stolper på litt over en meters høyde som kan minne om gjerdestolper. På toppen er QR kode og noen bokstaver. I appen trykker du på registrer (første gang må du gi appen tilgang til kamera). Hold så kameraet mot QR-koden så blir stolpen registrert og du kan jakte videre på neste stolpe.

Grupper:

For å bli med i en gruppe trykk på innstillinger -> profil -> oppgi gruppekode

Elev i Osloskolen? 54pVpKwP

Frydenberg skole: FRs0yMA Frydenberg skole 8. trinn: RFHyNbIn

For å opprette grupper trykk på innstillinger -> profil -> + (oppe i høyre hjørne)

Mobilfri stolpejakt?

Bli med i vår konkurranse

Gå til Stolpejaketen.no og opprett en bruker (Kom i gang!). Når du så har kommet inn trykker du på fanen kart. Velg kartet som er for ditt område og last det ned. Disse kan skrives ut eventuelt deles de ut gratis på ulike plasser når de er klare.

Eksempel på nedlastet kart

Når du finner postene må du skrive ned Stolpenummer og Bokstavkode slik at du kan registrere dette når du kommer tilbake

Her kan du fylle inn hvilke poster du har vært på.

Trenger du inspirasjon til å komme deg ut i naturen kan du også lese turtips om Lillomarka, Gjelleråsmarka, Østmarka, Nordmarka, Sørmarka, Bærumsmarka, Vestmarka, Kjekstadmarka.

Søkeord: undervisningsopplegg i kroppsøving, hjemmeskole, orientering i kroppsøving,

Comments

  1. Pingback: Stolpejakten 2021 konkurranse – Reiseglade

Comments are closed.